Happy medewerkers

Happy made by is opgericht op 26 Maart 2012 door de initiatiefnemers Anneloes Versteeg en Sulaikah Theis. Stichting Happy made by stimuleert de psychosociale ontwikkeling van kinderen in ontwikkelingslanden die problemen ondervinden als gevolg van armoede, ziekte en verlies. De Stichting streeft ernaar om inclusieve communities te creëren door de jonge generatie te verstevigen en bewustzijn te creëren in de omringende gemeenschap.

Happy made by gelooft in een positieve aanpak en gebruikt kunst, creativiteit en storytelling in combinatie met lokale expertise om tot een duurzame veranderingen te komen. Happy made by werkt hierin samen met lokale professionals om prentenboeken en materialen te ontwikkelen die het land, de lokale taal en de cultuur van de lezers weerspiegelen.

Met hun achtergrond als Creatief Therapeuten ontwikkelden Anneloes en Sulaikah in 2010 hun eerste therapeutische prentenboek rondom de psychosociale behoeften van kinderen met HIV/Aids in Uganda. Dit prentenboek is uitgegroeid tot lesprogramma, dat als doel heeft om kinderen te informeren en bewust te maken van de impact van hiv op de community. Inmiddels zijn van dit boek 25.000 exemplaren lokaal gedrukt in Uganda die verspreid zijn over 240 scholen. Daarnaast zijn 810 docenten getraind die verantwoordelijk zijn voor de voorzetting van het programma binnen de scholen. Hiermee hebben we 180.000 kinderen bereikt in 2 districten in West-Uganda. Het programma is in 2015 overgenomen en wordt voortgezet door Stop Aids Now!

Founders

Sulaikah Theis (l)

Vaktherapeut Beeldend en Illustrator
sulaikah@happymadeby.com

Anneloes Versteeg (r)

Vaktherapeut Beeldend en Docent Omgangskunde
anneloes@happymadeby.com

Secretaris

Inge Klaassen

Program Manager
Water Development Cooperation’ at NWP
inge@happymadeby.com

Penningmeester

Johan Versteeg

Coördinator Finance & Control at KNVB
johan@happymadeby.com

Voorzitter

Anneloes van Brummelen

Projectmanager Interne & Externe Communicatie
Frisse Blikken
anneloesb@happymadeby.com

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world -Nelson Mandela