Succes boeken

De herfst heeft in Nederland zijn intrede gedaan. Ondanks de vele regen zijn we erg blij dat we dit mooie seizoen waarin de bladeren van kleur veranderen, mogen meemaken. Al enkele jaren op een rij hebben we deze maanden in Afrika doorgebracht en genieten we dan ook van de gezelligheid die zich binnen de huizen afspeelt. Dat neemt niet weg dat we Afrika missen, sinds we in Juli zijn vertrokken.

Gelukkig hebben we genoeg om handen en zijn we druk met het verwerken van alle indrukken en resultaten die we hebben behaald met het allereerste grootschalige project Happy made by Zed. We zijn ontzettend blij met wat we samen met de mensen daar hebben bereikt in Oeganda!

Kort samengevat is dit:

– Een op maat gemaakt lesprogramma passend bij hun eigen schoolsysteem, cultuur, wensen en behoeften

– Een geslaagde lancering van het boek, met inspirerende sprekers

– Een grootse implementatie van het lesprogramma op 140 scholen in het Kabaroole District

– Een bereik van meer dan 90.000 kinderen

– Een fijne werkrelatie met onze projectcoördinator Michael Nyakoojo die met passie de scholen volgt in het proces

– De eerste opening van een Happy-office in Fort Portal, Oeganda

Parallel met het succes in Oeganda, kunnen we ook melden dat de pilot in Ethiopië boven verwachting goed verloopt. Samen met de Stichting MammaSan zijn we nu aan het kijken hoe we het lesprogramma ingebed kunnen laten raken in het land aldaar. Om net als in Oeganda dat succes te bereiken is het van belang dat de professionals van daar betrokken zullen worden bij het ontwikkelen van een nieuw boek met Abebe in de hoofdrol. Happy made by zal volgend jaar een bezoek brengen aan het land waar volgens sommige onderzoekers de mensheid zou zijn ontstaan.

Zoals sommige van jullie het al hebben kunnen zien zijn we sinds enkele weken gestart met een fundraising voor een motor. Deze motor hebben we nodig om alle scholen in Oeganda te kunnen bereiken die betrokken zijn bij het Happy made by Zed project. Allereerst willen we de mensen bedanken die een gift hebben gedaan via 1%. Graag roepen we ook andere mensen op om hun spaarpotje om te draaien en op deze manier bij te dragen aan een het verspreiden van Happiness. Elke euro is een stapje dichterbij! Op zowel de website als op onze facebookpagina is een link te vinden die je zal leiden naar het project online.

Motorbike for spreading Happiness

Webale Muno!