It’s time for Africa

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het boek ‘Happy made by Abebe’. Met trots kunnen wij jullie vertellen dat het eerste exemplaar volgende week geprint zal worden! Het boek zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2015 gelanceerd worden in Ethiopië.

Met de afsluiting van dit boek, kunnen wij ons met een gerust hart storten op een nieuw avontuur!

De voorbereidingen in Oeganda zijn getroffen en ook in Nederland zijn de tassen bijna gepakt. Nog even geduld, want volgende week zullen we dan echt vertrekken naar ons tweede thuis.

We zullen onze reis starten in Oeganda waar we het Happy made by Zed programma een jaar na implementatie zullen evalueren. Er zijn 10 van de 140 scholen genomineerd die in aanmerking komen voor de titel ‘Best Happy School’, ‘Best Happy teacher’ en ‘Best Happy Student’. Op basis van hun inzet, innovativiteit en creativiteit zullen zij beoordeeld worden op hoe zij het programma gerealiseerd hebben in hun school. De scholen zullen in het zonnetje worden gezet om hen zo te belonen voor hun fantastische inzet! Het gaat echt een feestje worden.

Deze zomer zal samen met onze projectcoördinator Michael Nyakoojo gekeken worden naar de duurzaamheid van het ‘Happy made by Zed-programmma’ en zullen mogelijkheden voor uitbreiding worden onderzocht.

Vanuit Oeganda zullen we doortrekken naar Tanzania. Per boot zullen we de oversteek maken vanuit Port-Bell naar Mwanza. In Mwanza starten we met het vooronderzoek omtrent albinisme voor het ontwikkelen van een nieuw therapeutisch prentenboek. We willen nog niet te veel verklappen, maar we kunnen jullie garanderen dat het een mooi project gaat worden.

Uiteindelijk zullen we vanuit Dar es Salaam het vliegtuig terug nemen naar het vertrouwde Nederland. Wanneer we nog tijd hebben zullen we een korte stop maken op het prachtige eiland Zanzibar om onder andere enkele projecten te bezoeken.

Naar verwachting zullen we vol inspiratie en happiness weer terugkomen in Nederland. Houd onze facebookpagina goed in de gaten, want ook vanuit Afrika zullen wij jullie op de hoogte houden van alle Happy-ontwikkelingen.