Happy Flow!

Het jaar 2014 lijkt nu al een veel belovend jaar te worden! Nog maar bijna 3 maanden onderweg en al veel mooie en Happy-momenten meegemaakt.

Zoals beschreven in de vorige blog zijn we voor het eerst gestart met een crowdfunding voor het aanschaffen van een motor. Deze motor is nodig voor het bezoeken van de deelnemende scholen en voor het bereiken van nieuwe kinderen. Met trots kunnen we jullie vertellen dat de realisatie van de motor een feit is. Onze projectcoördinator is begin deze maand gestart met de start van de evaluatie, jawel op de Happy-motor!

In Februari hebben we meegedaan aan een fantastische actie van EkoPlaza. Dankzij jullie ‘likes’ ontving Happy made by, net voor vertrek naar Ethiopië, een cheque van maar liefst €500. Dit bedrag zal gespendeerd worden aan het ontwikkelen van een nieuw boek wat zich richt op de albino-problematiek in Tanzania.

Op het moment bruist Happy made by van inspiratie, creativiteit en concrete ideeën. De prachtige reis naar Ethiopië heeft weer bevestigd hoe welkom onze producten zijn. De komende maanden zullen dan ook in het teken staan van Happy made by Abebe, met als doel een nieuw verhaal voor de kinderen in Ethiopië. Een verhaal waarin zij (h)erkenning vinden. Happy made by Abebe zal een samenwerkingsverband zijn met MammaSan. In Ethiopië zullen zij kijken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het implementeren van het programma.

De eerste schetsen van Abebe zijn gemaakt en een eerste pop heeft al vorm gekregen. Net als in Oeganda zal een vrouwengroep in Ethiopië verantwoordelijk zijn voor de eerste productie. Op deze manier gaan we het komende jaar door, doen wat wij het leukste vinden en waar we goed in zijn: Het maken van boeken voor kinderen in ontwikkelingslanden in samenwerking met lokale professionals!