Happy 2013 van start!

Een Happy 2013 is van start!

We zijn alweer in de maand Februari aangekomen. Met mooie ontwikkelingen in Januari zijn we Happy van start gegaan. Zo hebben we ons onderzoek af gerond met betrekking tot het pilot van afgelopen zomer in Oeganda. Het eindresultaat is een mooi pakket geworden wat verstuurd is naar de sponsoren.

In dit pakket mocht de Zed-pop zeker niet ontbreken. Deze poppen zijn zoals jullie weten gemaakt in Oeganda en zijn deze zomer met ons mee terug naar Nederland gevlogen. Deze poppen zullen een onderdeel worden van het Happy made by Zed-programma, maar zijn nu ook te koop in Nederland.

Wil je ook graag een bijdrage willen leveren aan onze projecten? Bestel dan nu een Zed-pop via de website. Je voorziet hierbij een klas in Oeganda van het therapeutisch prentenboek Happy made by Zed!

In de maand Januari hebben we ook een interessante meeting gehad met Sandra Mooij en Lieke Raes van de stichting MammaSan. Deze stichting probeert een samenwerking tot stand te brengen tussen de westerse wereld en landen in Afrika. Op het moment zijn ze met name actief in Ethiopië. Deze stichting kijkt met ons mee naar de mogelijkheden die het boek heeft in het land daar. Gezien Ethiopië in de top 10 staat van het hoogst aantal weeskinderen die kampen met de gevolgen van Aids, denken wij dat het boek een mooie uitwerking kan hebben op de kinderen daar.

Ook in Februari hebben we een happy-meeting gehad met Giselijne Wolse. Giselijne zit op het moment in Zuid-Afrika waar zij de Nederlanse versie van het boek Happy made by Zed aan het uitproberen is. Ook zij zal het komende halfjaar op scholen in Douglas kijken welke uitwerking en effect het boek heeft op de kinderen.

Inmiddels is ook het projectvoorstel voor de implementatie van het boek in Oeganda voor komende zomer af en verstuurd naar diverse sponsoren. Nu is het wachten op respons. Duim met ons mee dat in tijden van crisis, men het belang en de noodzaak ziet om te investeren in duurzame ontwikkelingen.

Hier in Nederland blijven wij onszelf als team van Happy made by ontwikkelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerkingen. Zo hebben we reeds een bijzondere avond gehad in het Louis Hartloper Complex te Utrecht. Hier hebben we de documentaire De Bijlsluiter van Goed Doen bekeken. Na afloop was er een interessant nagesprek met betrekking tot de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Na het zien documentaire zijn we tot de conclusie gekomen dat wij als stichting een goed pad bewandelen en dat met name de nauwe samenwerking met de lokale bevolking maakt duurzaam bezig zijn.

Nu we in Nederland zijn reizen we van de ene werkplek naar de ander. Zo hebben we de afgelopen maanden vele flexplekken ontdekt in zowel Utrecht en Amersfoort waar we in rust kunnen werken. Het is wonderbaarlijk wat voor mooie gratis werkplekken er zijn. Een uitkomst voor startende stichtingen zoals wij!

We zijn erg dankbaar dat jij ons op de voet volgt!

Wil je graag een bijdrage leveren aan de projecten in Afrika of heb je zelf een goed idee met betrekking tot het boek? Neem gerust contact met ons op.