Shining Bright

Perfecte timing voor een nieuwe blog, want wat zijn er toch mooie ontwikkelingen gaande binnen de stichting!
Deze week zijn we op safari geweest naar Roelofarendsveen.
Daar hebben we de Future Generation Grant in ontvangst mogen nemen.

De Omega & More Future Generation Grant is een initiatief van Witsenburg Natural Products. De Omega & More Future Generation Grant ondersteunt bijzondere projecten van vrouwen in binnen- en buitenland.
Deze grant zullen wij besteden aan de ontwikkeling van het Therapeutisch prentenboek Moon.

Ook is er Happy news uit Oeganda!
Onze projectcoördinator Michael Nyakoojo heeft afgelopen maand de implementatie van het nieuwe district afgerond.

Het resultaat is dat er in 2 districten 25.000 boeken zijn gedrukt en verspreid over 270 scholen. 810 docenten zijn getraind in hoe ze het boek kunnen gebruiken. In totaal heeft het boek Happy made by Zed een bereik van 180.000 kinderen! Dit bereik zal groter worden nadat het bibliotheeksysteem in de scholen wordt geïntroduceerd. De kinderen kunnen de boeken dan mee naar huis nemen en zo ook kinderen in de community die niet naar school gaan kennis laten maken met Zed.

De pilotversie van het therapeutisch prentenboek ‘Moon’ is af!
Binnenkort zal deze versie gestuurd worden naar de Nederlandse Evaluatie groep. Professionals die actief zijn op het gebied van Albinisme zullen met een kritisch oog het boek bekijken en beoordelen.
Vervolgens zal het boek vertaald worden in Kiswahili en zullen ook lokale professionals in Oost-Afrika het boek beoordelen.

In Oktober zullen wij afreizen naar Tanzania voor de Pan African Conference on Albinism. Een Conferentie in Dar Es Salaam waar we grotere organisaties zullen spreken over het verspreiden van de boeken aldaar.