Let’s travel

De zomervakantie is voorbij en de kinderen in Nederland maken zich op voor een nieuw schooljaar. In Uganda genieten de kinderen nog van hun laatste vrije week.

Anneloes Versteeg en nieuw bestuurslid Anneloes van Brummelen zijn in Augustus op werkbezoek geweest in Uganda om samen met projectcoördinator Michael Nyakoojo het Happy made by Zed-programma te evalueren. Wat een fantastische resultaten; het programma loopt, docenten zijn enthousiast, kinderen worden bereikt en het project wordt lokaal gedragen! Samen is er veel gesproken over ambities en dromen en hoe het programma voort gezet gaat worden in Uganda.

In September zal het jaarlijkse Happy-event plaatsvinden in Uganda.
Dit jaar maar liefst twee feestjes, een in het Kabarole District en een in het reeds nieuw toegevoegde district Kyenjojo. In elk district worden 10 scholen geselecteerd die hun interpretatie van het ‘Happy made by Zed’ verhaal mogen presenteren in de vorm van drama, muziek, beeldende kunst etc. Dit beloofd een mooie dag te worden!

In Nederland maakt Happy made by zich op voor de lancering van het nieuwe boek ‘Moon, shining bright!’ In Oktober zal Anneloes Versteeg naar Tanzania afreizen om daar het boek te presenteren op het PAN AFRICA ALBINISM CONFERENCE.
Er wordt hard gewerkt aan het promo-filmpje wat vertoond zal worden op het congres.
Sulaikah werkt ondertussen achter de schermen in Nederland verder aan het netwerk om de boeken een zo groot mogelijk bereik te geven. Want er zijn tal van mogelijkheden voor Moon in verschillende landen in Oost-Afrika.

In Uganda is Andrew Muhiirwa gestart met het maken van armbandjes voor Moon die als merchandise verkocht zal worden. Wil je de meeste recente ontwikkelingen op de voet volgen hou dan de  facebookpagina goed in de gaten.