Happy Home

Vrijdag zijn we vertrokken vanuit Nairobi naar Kampala. Van achter een busraampje hebben we het landschap van droog Kenia naar tropisch Uganda zien veranderen. De Masai’s  in het landschap hebben zich verplaats voor fietsen vol Matoke. Ja, het fijn om weer in Uganda te zijn. Dit maakte de busreis van 20 uur dragelijker.

De warmte in Kenia heeft zich verruild voor tropische buien hier in Uganda. Door de buien heen vinden wij onze weg in Fort Portal en worden we verrast door de vele omhelzingen van mensen die we twee jaar geleden hebben leren kennen. Dit maakt dat het voelt als thuiskomen!

Deze eerste week staat in het teken van netwerken en het vinden van een huis. Deze beide activiteiten verlopen uitermate goed. Onze telefoon is weer aangevuld met nieuwe Ugandese nummers en vrijdag kunnen we onze nieuwe stekje betrekken.

Het hoofdstuk Kenya is voor nu afgesloten en we kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk Uganda. De komende weken zullen we scholen bezoeken, opvangtehuizen en community projecten bezoeken. Hier zullen we net als in Kenya een workshop gaan geven aan de docenten en socialworkers en uit gaan vinden wat ze van het boek Happy made by Zed vinden.

Maandag vertrekken we naar de grote stad om het boek te gaan drukken. Op de terugweg zullen we ook een stop maken in Entebbe om daar onze moeders van het vliegveld te pikken. Deze zullen 2 weken met ons de projecten aflopen. Natuurlijk zullen we ook even op safari gaan, om hen het prachtige land te laten zien!

Lieve groetjes,

Sulaikah en Anneloes